Om du gillar spännande romaner som blandar samhällsproblem, kulturkrockar och personliga konflikter, så är Brinnande kåk en bok för dig. Det är den andra romanen av Rouzbeh Masarrat Agah, som har ett intresse för att skildra olika perspektiv på det svenska samhället. Boken handlar om tre unga män som lever i olika världar men vars öden kolliderar på ett dramatiskt sätt. Sam är en fotbollstalang från Husby som hamnar i trubbel med gängkriminalitet och droger. Jonas är en missnöjd student från Södermalm som dras in i högerextremism och våld.
Zakaryia är en flykting från Iran som förlorar sin bror på vägen till Sverige och hamnar på ett asylboende med en krigsskadad rumskamrat. Brinnande kåk är en berättelse om tre liv som brinner och hur de påverkar varandra. Den handlar om bilbränder, social oro, rasism, intolerans och fördomar. Den är en skarp skildring som speglar den ökande polariseringen i dagens Sverige där vi ständigt anklagar varandra för att vara problemet. Rouzbeh Masarrat gestaltar den brinnande kåken som är vårt land och frågar sig om det finns någon väg ut ur elden.
Brinnande kåk är en bladvändare som utspelar sig i Stockholm och dess förorter. Den är fylld av spänning, action, humor och känsla. Den utforskar teman som identitet, lojalitet, ansvar och hämnd. Den är skriven med ett levande språk och autentiska dialoger som får läsaren att känna sig delaktig i berättelsen. Den passar för dig som gillar böcker av författare som Jens Lapidus, Arne Dahl eller Khaled Hosseini.
Om du vill läsa mer om boken eller beställa den kan du klicka på länken nedan: